Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.03.2009 12:56 - ЗОДИИ И СКЪПОЦЕННИ КАМЪНИ
Автор: elkastefanova Категория: Други   
Прочетен: 33069 Коментари: 6 Гласове:
1



А СЕГА ДАМИ И ГОСПОДА ЩЕ ВИ РАЗКАЖА ЗА ЛЕЧЕБНИТЕ И МАГИЧЕСКИТЕ СВОЙСТВА НА НЯКОИ ОТ НАЙ-ЧЕСТО СРЕЩАНИТЕ ПО МАГАЗИНИТЕ НИ СКЪПОЦЕННИ И ПОЛУСКЪПОЦЕННИ КАМЪНИ, КОИТО МОГАТ ДА СЕ НОСЯТ КАКТО КАТО ТАЛИСМАНИ И КАТО АМУЛЕTИ.

ЗОДИИ И СКЪПОЦЕННИ КАМЪНИ 


1. О В Е Н / 21.03 - 20.04 /
 

Подходящи камъни за знака Ви 

Аметист и диамант, сардоникс и гранат, червен корал и алмаз, по начало камъните с червен цвят.

АЛМАЗ - на него преписват чудодейните способности и необикновената сила. Той може да донесе на своя притежател успехи във всички начинания, само тогава когато е придобит по честен път. Така този камък ще го предпазва от болести и рани, ще му придаде мъжество в боя. Но красотата и блясъка на този брилянт винаги е подбуждала хората да го притежават, независимо от начина по който се сдобиват с него.

РУБИН - красив червен камък с пурпурни отблясъци. Този камък символизира страстната любов. Той носи щастие в любовта и този който иска да получи ответствие в любовните си чувства е длъжен да подари рубин на своята избраница.
РУБИНЪТ - е скъпоценен камък от висок клас. Химическият състав на този камък представлява корунд окис на алуминия. Различното оцветяване от яркочервен, виолетово червен както и тъмночервен се дължи на окиси на хрома и желязото.
На рубина се преписват свойствата да спира кръвотечение, да спасява от рани и епилепсия, да очиства въздуха заразен с микроби на епидимично заболяване, както и да прогонва злите духове.
Свойството на камъка да потъмнява показва, че неговият притежател го заплашват опасности. Този камък предпазва от мълнии и наводнения, както и от отравяния.
Според източните традиции, рубинът дава на притежателя си силата на лъва, безстрашието на орела, както и мъдростта на змията. 


2. Т Е Л Е Ц / 21.04 - 20.05 /
 

Подходящи камъни за знака Ви 

Сапфир, аквамарин, ахат и тюркоаз, белите и светещите камъни са характерни за знака Ви.
САПФИРЪТ - един от красивите скъпоценни камъни са го носили не само заради неговата красота. Хората са вярвали във възможността този камък да им донесе щастие в любовните дела и да ги закриля от клеветене. В древността са смятали също, че сапфира е талисмана на учените, който ги е подбуждал към наука, като той е притежател на жаждата за знания, укрепва паметта и разсъдителността.
Сапфирът - син или тъмносин прозрачен корунд, оцветен от примесите на съединенията на желязото и титана. Уралските сапфири и сапфрите от САЩ са сиво-сини, а сапфирите Хибин - със зеленоват оттенък при плътно тъмносиня окраска, австралийските и африканските сапфири притежават свойството дихронизъм - двуцветност в различно направление-по дължината на кристала те са тъмносини, а напречно-зелени.
На тези които са страдали от заболявания на сърцето, от астма и невралгии са им препоръчвали да носят на лявата си ръка пръстен или гривна с този камък.
АКВАМАРИН или още наречен "небесен камък" поради бледо, светло синия си цвят също е бил талисман който много е помагал в любовта. Той се е подарявал в знак на сърдечното влечение към този на който се подарява. През средните векове са вярвали, че жената която иска да привлече даден мъж, е можела да стори това като зашие частица от този камък в дрехата му.
ДИАМАНТ - в обработен вид се нарича брилиант. Още от древността се е смятал за скъпоценен камък от най-висока класа. Самороден въглерод, обикновено безцветен или със слаби жълти, зелени светлосини, сиви, по-рядко розови оттенъци. Изключително рядко се среща черен диамант. Най-големият черен диамант е намерен в Бразилия и е тежал 131 карата. Той е много по-твърд от светлите диаманти и за обработката му са били необходими години работа на най-опитните бижутери в света.
Диамантът е смятан за един от най-силните талисмани още от дълбока древност. Той придава на притежателя си сила, храброст и непобедимост. Прогонва греховните помисли, дарява с добродетели, води към високо обществено положение.

Най-ефективен е диамантът, получен като безкористен подарък. Купеният не носи полза. На ръката на престъпник действа против него. Като амулет лекува склероза, предотвратява образуването на камъни в организма на човека, предпазва от уроки и дава спокоен сън.
Диамантът със зеленоват оттенък носи на жените плодовитост и облекчава родилните болки.
ГРАНАТ - обединява група силикати, като химичен състав, различно оцветени от йоните на магнезия, алуминия и желязото, мангана и хрома, както и на калция. По състава на примесите се отделят няколко вида гранати.
В ролята си на талисман, най-главното магическо свойство на червените гранати е да пораждат най-страстните чувства и желания. На активните и волеви личности, гранатът дава власт, необходима за утоляване на страстите им. Този камък способства също и за доброто настроение, привлича благосклонността на околните, както и успокоява гнева. Като амулет този камък лекува сърцето, мозъка и паметта. 


3. Б Л И З Н А Ц И / 21.05 - 21.06 /
 

Подходящи камъни за знака Ви
 

Берил и кехлибар, ахат, сердолик и златист топаз, преливащи се и ивичести камъни.
АХАТ - в древността са считали, че този камък е бил посветен на богинята закриляща градините и плодовете, както и урожая. Ето защо този който се е занимавал с градинарство и овощарство е трябвало да носи този камък.
По-късно от този камък са започнали да изработват много предмети за украса. Ахата е един от полускъпоценните камъни за който е било разрешено да се носи по време на траур.
ХРИЗОПРАСТ - се е считал за най-добрият талисман при търговците, банкерите и другите свързани с паричните дела, или тези които са имали отношение към крупните суми пари.
По мнението на астролозите, притежателите на този камък няма защо да се боят от лошите постъпки на партньорите си, от опасности при търговските пътувания и от материални загуби.
Както и многото декоративни камъни, хризопраста се е считали като лечебен минерал. Съветвали са да се носи при нервни заболявания.
ТОПАЗ - сликат на алуминия, съдържащ флуор. Отличава се с разнообразие на цветовете, от син през светло-син и зелен, до жълт, оранжев и розов. Като талисман стимулира съобразителността, придава
честност, обективност и либерализъм. Той привлича към притежателя си благосклонността, както и разположението на околните, а така също го предпазва от нервни разстройства и съхранява красотата. 


4. Р А К / 22.06 - 22.07 / 

Подходящи камъни за знака Ви 

Аметист и изумруд, опал, лунен камък, млечно прозрачни камъни. ЛУННИЯТ КАМЪК - е символът на магическата сила на Луната и нейните лъчи. Той се е смятал за подходящ амулет на родените в пълнолуние или в понеделник. В средновековието медиците са препоръчвали да се носи лунен камък при нервни заболявания, кашлица и други подобни.
ОПАЛ - хидрогел на силициев двуокис, с непостоянно съдържание на вода. Опалесценцията му придава тайнственост и тревожност. Смятали са го за" камъка на измамливите надежди". В зависимост от цвета и вида на опалесценцията са различавани следните разновидности на благородните опали: прозрачен, бял, черен, огнен и царски.
Като талисман най-характерното му свойство е пробуждането на дара на ясновидството, както и поддържащ талантите на притежателя си, та било то добри или лоши. Също така този камък носи успокояване на нервната система, предпазва от меланхолия, като лекува също така болестите на сърцето, както и зрението. 


5. Л Ъ В / 23.07 - 22.08 /
 

Подходящи камъни за знака Ви
 

Диамант и кехлибар, рубин, гранат и яспис, слънчево - жълти и червени камъни.
ЯНТАР - в древността е служил за украса на амулетите. Римските търговци са предприемали далечни и опасни пътувания към бреговете на северното море за злато и янтар. На янтара са преписвали чудодейните свойства за излекуване от заболявания на кожата, от ревматизъм, както и защитата от чуждия гняв.
ТОПАЗ - някога са го наричали камъка на придворните. За него се е предполагало, че този жълто прозрачен камък помага да се получи благоволението на велможите и царедворците. Той е бил също така подходящ за амулети за тези които са се отправяли на далечни и опасни пътувания, с дипломатическа мисия или заради търговия.
Топазът е силикат на алуминия, съдържащ флуор. Отличава се с разнообразие на цветовите си оттенъци.
На топаза са преписвали и възможностите за излекуване от астма, подагра, безсъница и епилепсия, а така също лекува и нервните разстройства, както и съхранява красотата. 


6. Д Е В А / 23.08 - 22.09 / 

Подходящи камъни за знака Ви
 

Жълт сапфир, яспис, изумруд, хелиотроп и тигрово око. Характерни са жълтите и златисти, петнисти камъни за знака Ви.
НЕФРИТ - това е бил камъка на вожда. В по-късните времена той е приел символичното название"камък на живота"
На особена почит този камък е бил при китайските императори. На дворцовите тържества монарха се е представял с нефритова шапка, а в придворните на гърдите им са висели нефритови плочки, формата и големината са зависели от ранга на придворния.
Този зелен прозрачен камък са считали също за амулет, който е укрепвал жизнените сили, който е закрилял от болести.
В древният Рим, Гърция и Византия хората са вярвали, че нефритът носи успехи в хазартните игри, както и победа в състезанията с колесница.
В средните векове нефрита е почитан като лечебен камък. Хората страдащи от мигрена, заболяване на черен дроб, разстройство на зрението са носили мъниста от нефрит с цел да се лекуват.
ЯСПИС - плътна скала от микроскопични кварцови зърна с голямо количество примеси от окисите на мангана и желязото. Наличието на тези примеси обуславя рядко разнообразие на цветовите оттенъци и рисунаци. Най-често срещаният са червения и зеления яспис.
Като талисман този камък усилва вниманието и е подходящ за научни работници, тъй като придава вяра и неуморимост при повторение на експериментите.
Като амулет помага при треска и епилепсия, засилва паметта, възстановява силите на организма на човека.
Червеният яспис обостря обонянието, а така също намалява женските страдания. Тъмният яспис предпазва от ненавист и отрова. 


7. В Е З Н И / 23.09 - 22.10 /
 

Подходящи камъни за знака Ви
 

Са светло-оцветените камъни, като аквамарин, топаз, планински кристал, светъл турмалин.
ОПАЛ - на опала в средните векове са приписвали свойството да предпазва хората от чума. А в качеството на талисман са гарантирали успех във всички начинания, но при условие, че този който го носи е благороден човек, съумял да победи в себе си егоизма, и да увеличи жаждата си за живот.
ЛАЗУРИТ - в древността от него са правели геми, това са овални пластинки с гравирана върху тях рисунка. В Рим, любителите на изкуството са се гордеели със своите колекции от хиляди геми.
Както и другите скъпоценни камъни така и лазурита е притежавал лечебни свойства. Средновековните лекари са препоръчвали да се носи този камък от болните от анемия, страдащи от кожни заболявания, от епилепсия и ревматизъм.
ТУРМАЛИН - минерал с много сложен състав, албумоборосиликат на натрия и калая. Оцветен различно от йоните на мангана розов, червен , желязото син, зелен, черен , хрома зелен .
Бижутерийните турмалини са сравнително редки и имат наситени цветове: розов, малинов, вишнево-червен, ярко жълти и зелени, като най-ценните са червените турмалини.
Характерната особеност на турмалина е, че притегля пепелта от цигарите, заради което холандците са го нарекли - пеплопритегател.
Различно оцветените турмалини имат и различно действие като талисмани. Така например малиновият турмалин е талсманът на художниците, като им дава творческа сила, а така също им носи и признание.
Зеленият турмалин поглъща излишната енергия, като при него условието е, че трябва да се носи до тридесет и пет годишната възраст. Черният турмалин е камъка на вещиците. Като амулет, турмалинът от всичките си видове съхранява младостта и слата на притежателя си. 


8. С К О Р П И О Н / 23.10 - 22.11 /
 

Подходящи камъни за знака Ви
 

Са предимно камъните с ярък цвят, като аметист, изумруд черен опал и топаз и карнеол. Също корали и гранати.
АКВАМАРИН - прозрачен, зеленикаво сив камък. В древността и средните векове считали амулета от аквамарин за носител на семейното, съпружеското щастие. Аквамарина е "обладавал" силата да обръща и насочва мислите на този който го е подарил към неговият притежател. Ето защо влюбените при временна раздяла са си разменяли парче от този камък.
Като лечебно свойство на аквамарина са преписвали възможностите да се лекуват заболявания на гърлото и на зъбите.
КОРАЛ - е предпазвал от лошите погледи на другите, като е предпазвал този който го носи от мълнии, прогонвал е демони, както е премахвал и изкушенията.
Като лечебни свойства той е лекувал язва и рани, и при това вътрешни, а също така е усилвал паметта.
ГРАНАТ - това е полускъпоценен камък в няколко модификации, които се различават помежду си по оцветяването, от тъмно-червено до жълтеникаво.
Този камък се явява като символ на сърдечните ни чувства, на любовта и на приятелството. Пръстен с гранат се е подарявал в знак на доказано приятелство, за спомен и за благодарност.
На този камък са преписвали следните лечителски способности:
помага при висока температура, при възпаление на гърлото и при болки в главата.
Този камък се е считал също за талисман на влюбените и са го наричали също така и "камък на честността".
Поверието е, че краденият гранат донася нещастие на крадеца. 


9. С Т Р Е Л Е Ц / 23.11 - 21.12 / 

Подходящи камъни за знака Ви
 

Това са камъните с червен, зелен и смесен цвят. За знака са характерни рубина и тюркоаза, пурпурен аметист и гранат.
АМЕТИСТ - в древността са считали амулета от аметист с най-голямата сила. Гърците твърдят, че той е получил своето име от прекрасната нимфа Аметис.

Този камък помага на приносителя в лова, в спортните игри и разбира се в любовните дела.
Аметистът е кварц, оцветен от примесите на железните съединения във виолетов цвят, с разлчни плътностни оттенъци на виолетовото. Под продължителното въздействие на слънцето аметистът може да избледнее.
Названието на камъка се смята за производно от гръцкото "аметистос" - свободен от опиянение. Наречен е още камъка на Бакхус, епископски камък - при посвещението в сан на кардинал, на посветения са връчвали пръстен с аметист.
Като амулет предпазва от пиянство, наркомания и всякакви други невъздържаности. Поставен под възглавницата, той изпраща щастливи сънища. 


10. К О З И Р О Г / 22.12 - 20.01 / 

Подходящи камъни за знака Ви
 

Това са предимно камъните с черни и пепеливи цветове, като сапфир, малахит, оникс и тигрово око.
САПФИР - син или тъмносин прозрачен корунд, оцветен от примесите на съединенията на желязото и титана.
Като талисман съдействува за духовното развитие, укрепва верността, целомъдрието, охлажда излишната страст. Повишава решителността, притегля приятелите, отблъсква враговете. Носи душевен комфорт.
Като амулет предпазва от вероломство и страх, сърдечни заболявания и отрови. Лекува епилепсия, екзема и болести на матката.
ТИГРОВО ОКО - жълто-кафяв халцедон, с влакнести включения от железен хидроокис, разположени радиално, с редуващи се светли и тъмни ивици, лъчисти и преливащи се.
Като талисман усилва способностите към съсредоточаване, укрепва здравия смисъл, направлява притежателя си към съществени дела, стимулира педагогическите способности. Предпазва също така от страданията на необоснованата ревност и от коварството и конкурентността. 


11. В О Д О Л Е Й / 22.01 - 18.02 / 

Подходящи камъни за знака Ви
 

Всички цветове които включват следните камъни тюркоаз, кехлибар, аквамарин, сапфир и розов топаз.
ГРАНАТ - съществуват няколко разновидности на граната. Жителите на изтока са ценили граната заради неговите лечебни свойства. Те са носили украшения от гранати при възпаления на гърлото, при болки в главата и при висока температура. Този камък е трябвало също да обезпечи и доброто настроение на неговият притежател.
Гранатът донася щастие и на тези които са се родили под знака на Овена или Скорпиона. Родените под знака на Телеца и Рака са длъжни да се предпазват от неговите влияния.
ТЮРКОАЗ - воден фосфат на алуминия и медта, с небесно син или ябълковозелен цвят. Известен е още от дълбока древност и е смятан за универсално благотворен камък, който не е противопоказен на нито един зодиакален знак.
Като талисман се е считало, че този камък усилва интуицията, придава честолюбие, проницателност, постоянство. Той носи успех на притежателя си, щастие и мир в дома и семейството. Така също камъка спасява от гнева на силните на деня.
Като амулет, особено ако се носи на врата, облекчава болният от хепатит, действа целебно при очни и стомашни болести, предпазва от нищетата.
В екологично-замърсените области и местности и пред опастност от произшествия, тюркоазът старее за отрицателно време, пред погледа на човека, като от светлите тонове минава към синьо, а от синьото към зеленото или към мътните цветове, при което този тюркоаз е "мъртъв" и не притежава никакви "магически" свойства. 


12. Р И Б И / 19.02 - 20.03 / 

Подходящи камъни за знака Ви
 

Камъни със светли цветове, като светъл аметист, лунен камък сапфир, аквамарин, хризолит и александрит, а така също и бисери и перли, както и всичките разновидности на аметиста.
БИСЕРИ, ПЕРЛИ - древните гърци са смятали, че бисерите са втвърдените сълзи на морските нимфи и на океана.

А в средните векове е съществувала легендата, че сълзите на сираците и невинно обижданите ангели са били затворени в раковините
на мидите и там те са се превърнали в скъпоценни камъни.
Бисерите и перлите са с различна големина и оцветяване. По бреговете на Индия се намират бледо-розови перли, а в крайбрежието на Цейлон се намират сребристо и жълто оцветени перли.
Перлите и бисерите са считали в миналото, че чрез тях се укрепва семейството и семейното щастие, както и защитата от клюки и лоши сделки.
Като лечителски свойства на перлите се преписва възможността за
лекуване на малокръвието при децата, при заболяване на черния дроб.
АМЕТИСТ - камък с лилаво-виолетово оцветяване, който наподобява силно разредено червено вино.
Този камък носи успехи при ловът и спортните състезания. Той предпазва от пиянство, като този който има на ръката си пръстен с камъка, няма защо да се бои, че напитката ще замъгли съзнанието му.
Камъкът е символ на принасянето на успехи, на покой и на благополучие, успокоява нервната система, премахва разправиите.
В древността са считали, че ако се издълбае на повърхността на ка
мъка знака на Луната или на Слънцето, то този който го носи, ще бъде защитен от отравяния.
Тези които са овдовяли носят камъка на ръката си в знак на преданната си любов към починалия партньор. Ето защо този камък се е наричал още и "камъка на вдовството", който се явява, като символ на вярността и вечната и преданна любов.

Л Ю М И Е Р

Материяла се публикува от Елка Стефанова с личното разрешение на Люмиер



Тагове:   камъни,


Гласувай:
1



Предишен постинг

1. анонимен - православные знакомства харьков
01.12.2011 03:56
<a href=http://www.wnc.aptekaon.in/seks-znakomstva-velikiy-ustyg.html>Секс знакомства великий устюг</a>
<a href=http://www.dimitrov.d-rocket.us/kak-vzlomat-anketu-znakomstv.html>Как взломать анкету знакомств</a>
<a href=http://www.hmnim.aptekaon.in/vakansii-stroiteley-v-volgograde.html>Вакансии строителей в волгограде</a>
<a href=http://www.zhashkov.c0t.biz/znakomstva-kogalim-seks.html>Знакомства когалым секс</a>
<a href=http://www.pnfzr.aptekaon.in/organizator-vistavok-rabota.html>Организатор выставок работа</a>
<a href=http://www.vladimir-volynskij.tvrf.biz/ryazan-chat-znakomstv.html>Рязань чат знакомств</a>
<a href=http://www.belajacerkov.byshare.net/intim-znakomstva-v-nefteyuganske.html>Интим знакомства в нефтеюганске</a>
<a href=http://www.ojk.aptekaon.in/znakomstvo-s-roditelyami-3-onlayn.html>Знакомство с родителями 3 онлайн</a>
<a href=http://www.kezi.aptekaon.in/znakomstva-s-devushkami-iz-orenburga.html>Знакомства с девушками из оренбурга</a>
<a href=http://www.znleq.aptekaon.in/fond-obyazatelnogo-medicinskogo-strahovaniya-vakansii.html>Фонд обязательного медицинского страхования вакансии</a>
<a href=http://www.esb.aptekaon.in/besplatnie-znakomstva-v-ulan-ude.html>Бесплатные знакомства в улан удэ</a>
<a href=http://www.vds.aptekaon.in/seks-znakomstva-ekb.html>Секс знакомства екб</a>
<a href=http://www.buchach.kuncihost.net/znakomstva-devushki-petrozavodsk.html>Знакомства девушки петрозаводск</a>
<a href=http://www.okhz.aptekaon.in/gey-znakomstva-v-omske.html>Гей знакомства в омске</a>
<a href=http://www.arrmu.aptekaon.in/rejim-raboti-gibdd-balakovo.html>Режим работы гибдд балаково</a>
<a href=http://www.moab.aptekaon.in/svidanka-ru-sayt-znakomstv.html>Свиданка ру сайт знакомств</a>
<a href=http://www.zbarazh.kedija.com/sayt-znakomstv-v-tule-aleksine.html>Сайт знакомств в туле алексине</a>
<a href=http://www.uwxja.aptekaon.in/mreo-balashiha-chasi-raboti.html>Мрэо балашиха часы работы</a>
<a href=http://www.tvsxt.aptekaon.in/vakansii-sidelki-ot-chastnogo-lica.html>Вакансии сиделки от частного лица</a>
<a href=http://www.bfhqr.aptekaon.in/zakazat-kursovuy-rabotu-v-cheboksarah.html>Заказать курсовую работу в чебоксарах</a>
<a href=http://www.pwrk.aptekaon.in/seks-anonimno-znakomstva.html>Секс анонимно знакомства</a>
<a href=http://www.qxtl.aptekaon.in/znakomstva-voronej-mamba.html>Знакомства воронеж мамба</a>
<a href=http://www.ytds.aptekaon.in/voprosi-pri-znakomstve-v-internete.html>Вопросы при знакомстве в интернете</a>
<a href=http://www.tacl.aptekaon.in/lav-gey-znakomstva.html>Лав гей знакомства</a>
<a href=http://www.idcfd.aptekaon.in/obyavleniya-mariupol-rabota.html>Объявления мариуполь работа</a>
<a href=http://www.bue.aptekaon.in/gorod-ivanovo-sayt-znakomstv.html>Город иваново сайт знакомств</a>
<a href=http://www.glbwg.aptekaon.in/trah-pered-rabotoy.html>Трах перед работой</a>
<a href=http://www.rizu.aptekaon.in/intim-znakomstva-kremenchug.html>Интим знакомства кременчуг</a>
<a href=http://www.lwba.aptekaon.in/seks-znakomstva-v-shahtah.html>Секс знакомства в шахтах</a>
<a href=http://www.wmup.aptekaon.in/ctg-6-5.html>Аудиокнига азбука знакомств в действии</a>
<a href=http://www.imwu.aptekaon.in/seks-znakomstva-vyatskie-polyani.html>Секс знакомства вятские поляны</a>
<a href=http://www.vinogradov.addmyads.com/gey-znakomstva-sevastopol.html>Гей знакомства севастополь</a>
<a href=http://www.mere.aptekaon.in/seks-znakomstva-g-ekaterinburg.html>Секс знакомства г екатеринбург</a>
<a href=http://www.globino.amania.web.id/znakomstva-v-nazarovo-seks.html>Знакомства в назарово секс</a>
<a href=http://www.dhae.aptekaon.in/ctg-1-1.html>Знакомства киров ру</a>
<a href=http://www.hvmpk.aptekaon.in/vakansii-jurnalista-v-internete.html>Вакансии журналиста в интернете</a>
<a href=http://www.uoui.aptekaon.in/besplatnie-znakomstva-vo-vladimire.html>Бесплатные знакомства во владимире</a>
<a href=http://www.syth.aptekaon.in/galaktika-znakomstv-generator-kodov.html>Галактика знакомств генератор кодов</a>
<a href=http://www.bomx.aptekaon.in/nomera-telefonov-parney-dlya-znakomstva.html>Номера телефонов парней для знакомства</a>
<a href=http://www.drff.aptekaon.in/ctg-5-5.html>Знакомства фото красноярск</a>
<a href=http://www.jcws.aptekaon.in/seks-znakomstva-chpoking.html>Секс знакомства chpoking</a>
<a href=http://www.ufvqz.aptekaon.in/vakansii-medsestri-v-saratove.html>Вакансии медсестры в саратове</a>
<a href=http://www.bvhex.aptekaon.in/ctg-7-4.html>Вакансии г пушкин санкт петербург</a>
<a href=http://www.whn.aptekaon.in/ctg-2-4.html>Сайт знакомств с иностранцами rugirl</a>
<a href=http://www.dvwdo.aptekaon.in/rabota-v-shelkovo-vakansii-kastorama.html>Работа в щелково вакансии касторама</a>
<a href=http://www.bue.aptekaon.in/znakomstva-jenshini-kemerovo.html>Знакомства женщины кемерово</a>
<a href=http://www.ojruu.aptekaon.in/vakansii-injener-pto-vahta.html>Вакансии инженер пто вахта</a>
<a href=http://www.moab.aptekaon.in/intim-znakomstva-bez-registracii-krasnodar.html>Интим знакомства без регистрации краснодар</a>
<a href=http://www.ojk.aptekaon.in/novie-znakomstva-bez-registracii.html>Новые знакомства без регистрации</a>
<a href=http://www.dnepropetrovsk.d-rocket.us/map14.html>Первое знакомство с родителями парня</a>
<a href=http://www.dexz.aptekaon.in/seks-znakomstva-g-stavropol.html>Секс знакомства г ставрополь</a>
<a href=http://www.lzixn.aptekaon.in/osvobojdenie-ot-ispravitelnih-rabot.html>Освобождение от исправительных работ</a>
<a href=http://www.gwxq.aptekaon.in/znakomstva-18-grodno.html>Знакомства 18 гродно</a>
<a href=http://www.nmlp.aptekaon.in/znakomstva-bez-registracii-besplatno-ekaterinburg.html>Знакомства без регистрации бесплатно екатеринбург</a>
<a href=http://www.vfbww.aptekaon.in/gde-prodat-otkritki-ruchnoy-raboti.html>Где продать открытки ручной работы</a>
<a href=http://www.uzwy.aptekaon.in/seks-znakomstva-v-rossii.html>Секс знакомства в россии</a>
<a href=http://www.xypyd.aptekaon.in/mts-vakansii-kiev.html>Мтс вакансии киев</a>
<a href=http://www.lrqee.aptekaon.in/bank-razvitiya-regionov-vakansii.html>Банк развития регионов вакансии</a>
<a href=http://www.belajacerkov.byshare.net/porno-znakomstva-nizhniy-novgorod.html>Порно знакомства нижний новгород</a>
<a href=http://www.syth.aptekaon.in/znakomstva-cherepovec-info.html>Знакомства череповец инфо</a>
<a href=http://www.rizu.aptekaon.in/znakomstva-jenshina-ishet-parnya.html>Знакомства женщина ищет парня</a>
<a href=http://www.gadjach.webtesto.info/star-klub-znakomstva.html>Стар клуб знакомства</a>
<a href=http://www.dubrovica.prog-office.com/intim-znakomstva-primorskiy-kray.html>Интим знакомства приморский край</a>
<a href=http://www.dwof.aptekaon.in/sayt-znakomstv-idealnaya-para.html>Сайт знакомств идеальная пара</a>
<a href=http://www.xelql.aptekaon.in/rabota-v-metro-g-moskva.html>Работа в метро г москва</a>
<a href=http://www.syth.aptekaon.in/sayt-znakomstv-ru-sex.html>Сайт знакомств ru sex</a>
<a href=http://www.mkz.aptekaon.in/chto-podarit-na-den-znakomstva.html>Что подарить на день знакомства</a>
<a href=http://www.brrvw.aptekaon.in/vakansii-dlya-studentov-chastichnaya-zanyatost.html>Вакансии для студентов частичная занятость</a>
<a href=http://www.bvhex.aptekaon.in/gazeta-nado-mariupol-obyavleniya-rabota.html>Газета надо мариуполь объявления работа</a>
<a href=http://www.rlyaz.aptekaon.in/truboprovodniy-transport-vakansii.html>Трубопроводный транспорт вакансии</a>
<a href=http://www.mhsht.aptekaon.in/mayak-dubna-rabota.html>Маяк дубна работа</a>
<a href=http://www.whn.aptekaon.in/seks-znakomstva-v-rostovskoy-oblasti.html>Секс знакомства в ростовской области</a>
<a href=http://www.zay.aptekaon.in/znakomstva-artemovsk-intim.html>Знакомства артемовск интим</a>
<a href=http://www.sxr.aptekaon.in/ctg-7-2.html>Анкета девушки на сайте знакомств</a>
<a href=http://www.ktbr.aptekaon.in/bolshoy-chlen-znakomstva.html>Большой член знакомства</a>
<a href=http://www.tosts.aptekaon.in/specifika-raboti-v-banke.html>Специфика работы в банке</a>
<a href=http://www.iotzu.aptekaon.in/birja-truda-orel-vakansii.html>Биржа труда орел вакансии</a>
<a href=http://www.cqk.aptekaon.in/www-beeline-ru-znakomstva.html>Www beeline ru знакомства</a>
<a href=http://www.swsv.aptekaon.in/gorod-cherepovec-znakomstva.html>Город череповец знакомства</a>
<a href=http://www.kvf.aptekaon.in/almetevsk-intim-znakomstva.html>Альметьевск интим знакомства</a>
<a href=http://www.vasilkov.eudisofthosting.com/map6.html>Знакомства через газету</a>
<a href=http://www.mey.aptekaon.in/samie-populyarnie-besplatnie-sayti-znakomstv.html>Самые популярные бесплатные сайты знакомств</a>
<a href=http://www.gorlovka.nxfree.com/interesnie-sayti-obsheniya-i-znakomstv.html>Интересные сайты общения и знакомств</a>
<a href=http://www.ktbr.aptekaon.in/ctg-7-2.html>Знакомства башкортостан без регистрации</a>
<a href=http://www.avdeevka.purihost.com/znakomstva-vo-vladivostoke-letnie.html>Знакомства во владивостоке летние</a>
<a href=http://www.exvq.aptekaon.in/galaktika-znakomstv-versiya-61.html>Галактика знакомств версия 6.1</a>
<a href=http://www.busk.kuncihost.net/znakomstva-24-ru.html>Знакомства 24 ру</a>
<a href=http://www.jgc.aptekaon.in/vologda-znakomstva-lav-planet.html>Вологда знакомства лав планет</a>
<a href=http://www.slceh.aptekaon.in/ctg-8-4.html>Работа в фотошопе 5</a>
<a href=http://www.kvf.aptekaon.in/gomel-intim-znakomstva.html>Гомель интим знакомства</a>
<a href=http://www.cuke.aptekaon.in/klub-znakomstv-semeyniy-kovcheg.html>Клуб знакомств семейный ковчег</a>
<a href=http://www.aleksandrovsk.purihost.com/seks-znakomstva-permskiy-kray.html>Секс знакомства пермский край</a>
<a href=http://www.lrfsz.aptekaon.in/vakansii-metro-voykovskaya.html>Вакансии метро войковская</a>
<a href=http://www.xacym.aptekaon.in/rabota-v-mogileve-stroitelstvo.html>Работа в могилеве строительство</a>
<a href=http://www.frge.aptekaon.in/open24-ru-znakomstva.html>Open24 ru знакомства</a>
<a href=http://www.cqk.aptekaon.in/seks-znakomstva-v-alchevske.html>Секс знакомства в алчевске</a>
<a href=http://www.mlox.aptekaon.in/gazeta-vse-petrozavodsk-znakomstva.html>Газета все петрозаводск знакомства</a>
<a href=http://www.svgf.aptekaon.in/dialog-sayt-znakomstv.html>Диалог сайт знакомств</a>
<a href=http://www.zpg.aptekaon.in/znakomstva-ukraina-lugansk.html>Знакомства украина луганск</a>
<a href=http://www.wriit.aptekaon.in/perm-vakansii-kladovshik.html>Пермь вакансии кладовщик</a>
цитирай
2. анонимен - купить сорочку для вышивания
19.10.2012 21:30
Здраствуйте!У меня есть новость магазину он-лайн Тогда читайте новость - <a href=http://www.hdlearning.ge/user/Staipturi/>купить свадебное платье через интернет </a> модные майки купить <a href=http://z-play.ru/user/maypehipHiela/>бижутерия обручальные кольца </a> в трусиках <a href=http://www.lamoda.kiev.ua/>киев распродажа </a> носки с пальцами купить ... Всем пока рад был сообщить...
-====-
<a href=http://buy-kamagra.blog.hr/>where Buy Kamagra drug store </a> - Kamagra Generic prices :.Kamagra 100mg university of kentucky .:<a href=http://online-kamagra.blog.hr/>viagra UK Kamagra </a> - Kamagra Oral Jelly 100mg visa Generic
цитирай
3. анонимен - купить рубашку белую
20.10.2012 23:12
Привет Всем!Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://ahueti.com/user/oribrorallurb/>каталоги одежды онлайн зима 2013 </a> интернет магазин одежды и обуви <a href=http://best-statusy.com/user/NetrinSErroni/>интернет магазин одежды арго </a> интернет молодежной стильной одежды <a href=http://www.sexcentre.ru/user/iromiaHab/>платья 19 </a> мужская стильная одежда ... Всем пока рад был сообщить...
.:::.
<a href=http://erste-kamagra100mg.webstarts.com/>Cheap Online Kamagra pharmacy Buy </a> - Kamagra medikament Buy now Kamagra without a script Kamagra mannen vrouwen : kamagra silagra generic cialis : <a href=http://now-kamagra-100mg.blog.hr/>Buy Cheap Online Kamagra overnight delivery </a> - Cheapest online pharmacy Kamagra plus
цитирай
4. анонимен - &#1055;&#1086;&#1079;&#1085;&#1072;&#1085;&#1080;&#1077;&#1090;&#1086; &#1085;&#1072; &#1080;&#1089;&
21.10.2012 09:35
&#1055;&#1086;&#1079;&#1085;&#1072;&#1085;&#1080;&#1077;&#1090;&#1086; &#1085;&#1072; &#1080;&#1089;&#1090;&#1080;&#1085;&#1072;&#1090;&#1072; &#1079;&#1072;&#1087;&#1086;&#1095;&#1074;&#1072; &#1090;&#1091;&#1082; : http://okdoor.narod.ru
цитирай
5. анонимен - где можно купить бижутерию
22.10.2012 10:16
Привет!Хотите заказать одежду на выгодных условиях? Тогда читайте новость - <a href=http://topcup.com.ua/user/TwetsBege/>купить свадебное платье большого размера </a> интернет магазин одежды больших <a href=http://forum.jntunews.com/member.php?action=profile&uid=30822>модная одежда для 11 лет </a> hm одежда интернет магазин <a href=http://business-ret.ru/user/GriepepobGaub/>купить сумки баулы </a> чешская бижутерия ... Всем пока рад был сообщить...
-====-
<a href=http://lowest-kamagra-prices.blog.hr/>Cheap Kamagra prescription </a> - online ordering Kamagra Cheap without prescription :.get Kamagra online pharmacy .:<a href=http://super-kamagra.blog.hr/>who sells Kamagra st </a> - Kamagra Oral Jelly get
цитирай
6. анонимен - &#1042;&#1088;&#1072;&#1090;&#1080; &#1082;&#1098;&#1084; &#1080;&#1089;&#1090;&#1080;&#1085;&#1072;&
25.10.2012 11:53
http://oktrue.narod.ru
http://oktruth.narod.ru
http://ontruth.narod.ru
http://pathfor.narod.ru
http://roadfor.narod.ru
http://roadtrue.narod.ru
http://trueenter.narod.ru
http://truthto.narod.ru
http://waytrue.narod.ru
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: elkastefanova
Категория: Технологии
Прочетен: 123999
Постинги: 16
Коментари: 12
Гласове: 29
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Блогрол