Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2014 15:19 - Седемте секретни общности
Автор: eklisiast Категория: Новини   
Прочетен: 1336 Коментари: 0 Гласове:
1



Изглежда, че в допълнение към всички тези специални тайни знаци и кодови думи, много смисъл в повечето тайни общества няма  – с изключение, разбира се, разширяване на техните собствени интереси.

След поканата да се присъединят към общността и посвещаване, в което и да е от тях, това гарантира на човек някаква компенсация: политическа подкрепа, назначаване на важни позиции в бизнеса и нови финансови възможности. В някои общности, с религиозна ориентация, се вярва, че членовете му могат да получат магически способности, могъщи артефакти или да получат помощта на свръхестествени сили.

Днес тайните общности все още съществуват, но с появата на Интернет  да се опазят техните тайни е много по-трудно. Масоните се показват на паради, а  карстфаномените работят открито като адвокати и юристи.

A технически грамотните „интернет същества“ с кодово име „Aнонимус“,  превземат въображението на хората по същия начин, както това са правили преди тайните  общества. Но дори и те не следват традицията в пълен размер -  изглежда  просто искат да ни забавляват, разкривайки тайните на други хора.

В момента съществуват седем общности, които имат известно влияние и са оцелели до наши дни:

Maсоните

Масоните – това е най-старото и устойчиво общество (което е известно на хората, най-малкото), което все още съществува. Те се свързват с тайни знаци, странни ритуали и сложна вътрешна йерархия, в която членовете на обществото постепенно заемат все по-високи позиции, като придобият опит и уважение. Масонството първоначално се формира чрез комбиниране на няколко малки общности. Първата „ложа“ е основана в Лондон през 1717 г.,  но слуховете за съществуването на масоните в са предавани от уста на уста, най-малко ое сто години. Повечето съвременни тайни общества взимат от масоните пример – създават свои тайни знаци, кодови думи, вътрешни ритуали и сложна йерархична верига.

Илюминатите

В самото начало на своето съществуване, илюминатите се отцепват от масоните, но оттогава са се превърнали в основен обект на интерес за любителите на конспиративните теории. Мнозина обвиняват илюминатите във всички възможни бедствия,  тайни и икономически кризи. В действителност няма доказателства, че Илюминатите все още съществуват, но това само увеличава  мистерията около тях.

Следва.



Тагове:   тайни,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: eklisiast
Категория: Новини
Прочетен: 459168
Постинги: 249
Коментари: 101
Гласове: 275
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930